Ett mästerverk

Något jag tycker är sjukt är att det har gått freaking 17 år sedan Harry Potter and the Philosopher's Stone kom ut. Året var 1997 när JK Rowling släppte sitt första mästerverk i UK och två år senare, 1999, kom den ut på svenska. Jag minns det så väl. Sju år gammal och klarade inte riktigt av att läsa den själv så mamma hade högläsning varje kväll. Det var här min kärlek till böcker och att skriva tog form. Det var nog också här min längtan till UK och London började. Femton år senare väntar jag fortfarande på mitt brev från Hogwarts och jag kommer nog aldrig släppa tanken på att en uggla alá Hedwig någon dag kommer droppa ett brev i mitt knä. 
 
Harry Potter är något speciellt och en stor del av min uppväxt. Många anser nog att det är nördigt att vara så fast vid en bokserie men ärligt talat så är det okej att vara nörd. När jag stod på Warner Bros Studio Tour - The making of Harry Potter utanför London förra hösten fick jag gåshud över hela kroppen. När vi öppnade porten till the Great Hall så var det så jäkla magiskt. När vi gick runt och såg all rekvisita från filmerna, drack butterbeer och stod utanför slottet... Ja, magi är ordet. 
 
Varje bok har jag köpt på premiärdagen. Varje film har jag även sett den på premiären. Böckerna har jag läst ut på max tre dagar och filmerna har följt med mig i huvudet i flera veckor efteråt. Harry Potter blev en röd tråd i mitt liv från när jag var sju år gammal och första boken kom ut på svenska tills Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 kom ut på bio när jag var 19 år gammal. Varje gång jag ser affischen till Deathly Hallows 2 och läser texten "It all ends" så får jag ett sånt där hugg i magen. För jag ville aldrig att det skulle ta slut.
 
Jag är så jäkla glad för att jag är född på 90-talet och fick uppleva Harry Potter från början. Och jag hoppas verkligen att alla barn får växa upp med en bokserie som denna. När jag pratar med yngre människor i 12-års åldern har majoriteten knappt sett HP och långt ifrån rört en bok och det gör mig faktiskt lite ledsen. För allt är ett mästerverk. Ett gigantiskt mästerverk som JK. Rowling lyckades skapa. Ett mästerverk jag är evigt tacksam över för att jag har fått ta del av och som kommer följa med mig genom hela mitt liv. Speciellt nu i London när jag kommer bo ynka två hållplatser från Perrong 9¾. Nörden i mig jublar av glädje.

"It is not our abilities that make us what we are. It is our choices." 
- Albus Dumbledore
Tankar | |
#1 - - Emilia:

Åhh. HP är så mycket nostalgi och så mycket minnen.. :')

#2 - - Amanda:

Harry Potter är fan det bästa som finns, grät glädjetårar när jag var på Warner bros studio tour, vart så underbart :]

#3 - - Hedvig:

"Hogwarts will always be there to welcome you home."

Min Harry Potter-historia ser ut i stort sätt som din, jag skulle inte varit den jag är idag om det inte var för dom böckerna! Jag var på utställningen i Norrköping för ett tag sen och höll på att börja storgråta när jag såg att det stod "Your letter has arrived" på postrarna. Kommer alltid att vänta och hoppas!

Det absolut bästa som jag gjorde var en språkresa till Oxford för några år sedan. Jag rekommenderar att du åker ut dit nån gång nu under hösten, det är en så fantastisk stad med en fantastisk atmosfär! Att Hogwarts i filmerna är väldigt inspirerade av Christ Church College och de två första filmern hade en del scener inspelade där gör det ännu bättre! Det tar ungefär en timma med tåg från Victoria station!

Svar: Haha Oxford och Christ Church College är ett av de ställen jag har på min "måste besöka" lista :D
Karin Warnmark

#4 - - Sara:

Är också ett enormt fan av HP. Tyvärr anser många i min närhet att det är det töntigaste någonsin, så jag får njuta av det själv istället. Och det är ärligt talat inte så dumt det heller..

#5 - - Emma Elfstrand - elfstrands.se:

Agree, HP är fan bäst! Har nog läst att böcker minst 3-4 ggr var och detsamma gäller filmerna. Är så ledsen att det är slut :(

#6 - - Anna Elfstrand - elfstrands.se:

Jag har bara sett filmerna, aldrig orkat läsa böckerna för när de kom ut var jag ju så liten och sen tyckte jag att dom var så tunga(HAHA) sen har jag aldrig fått tummen ur.. Kanske borde ta och läsa böckerna då ;)

Svar: Men Anna!!! Du måste ju läsa böckerna. Lova mig det nu, okej? Haha
Karin Warnmark

#7 - - AM:

Åh min syster och jag är lika stora töntar som alla ni andra. Böckerna och filmerna kommer jag ta med mig till mina egna barn i framtiden, ingen ska få gå miste om magin med HP.

Försöker få min pojkvän att förstå tjusningen men han har lite svårare för det än mig tyvärr ha ha.

#8 - - Johanna hillar:

Min mamma läste också böckerna för mig och min syster. Faktiskt fram till femman mest för tradition, alla tre älskade dom. Sen läser jag böckerna ofta men men såpass mellanrum att det är "spännande" igen. Verkligen det bästa jag vet, skiter fullständigt i om det är nördigt. Ingen som vågat anklaga mig än i alla fall! Kram

#9 - - Anna Elfstrand - elfstrands.se:

Okej jag ska läsa böckerna, promise! ;)

Upp