2014

När klockan slog 00 natten till första januari 2014 var jag helt inställd på ett nytt år fyllt med häst. Planerade att köpa en sadel för 30k, träna regelbundet och göra allt som krävdes för att jag och Gandalf skulle bli så sammansvetsade som möjligt. Sex månader senare skrev jag på försäljningskontraktet och Gandhi var inte längre min. Efter 15 år valde jag att lägga hjälmen på hyllan och ta klivet ut från sporten. Den här gången på riktigt. 
 
2014 blev förändringarnas år. Men framförallt det år som jag hittils ser som det värsta men också det absolut bästa i mitt liv. Har försökt förstå hur den kombinationen fungerar men står fortfarande utan svar. Året har varit helt upp och ner. Som en berg och dalbana utan bromsar blandat med en flygtur på en rosa, luddig enhörning. 
 
Att i början av året få beskedet att pappa låg med bruten rygg på ett sjukhus i Key West förändrade allt. Det blev ett uppvaknande om hur skört saker och ting är. En vecka senare blev vår hund Mozart jättedålig och fick somna in efter 11 år vid min sida. Och för tre veckor sedan fick jag beskedet om att en närstående släkting hade gått bort. Det här med att bita ihop och gå vidare -vara stark fick sig en ny innebörd. Men också att i de dystra tiderna så finns det också ljus. Och det var det ljuset som gav mig det bästa året någonsin. Jag fick från att vara ganska negativ till att bli positiv. Börja förstå vad som är viktigt. Se lösningarna istället för problemen. Och det var någonstans där jag insåg att det är jag som styr över mitt eget liv vilket ledde till förändring efter förändring. 
 
I maj tog jag beslutet att sälja Gandalf. Tanken hade legat och grott länge i bakhuvudet men jag kände att det var nu eller aldrig. Ingen annons krävdes och det klickade på första provridningen, sedan var han såld.
Det var även i maj jag bestämde mig för att byta jobb. Blev tipsad om en tjänst på Landvetter Airport som jag sökte. Blev inringd på intervju och blev även erbjuden tjänsten. Något som ledde till en galet rolig sommar. Sedan jobbade jag ju även på Gothenburg Horse Show i år igen. Skrev extremt mycket texter/reportage till deras magasin som såldes under tävlingarna + vanliga arbetet på hemsidan då. Galet kul.
 
Och London. Älskade London. Som denna staden har gjort för mig.  Kände bara "nu eller aldrig" och så bokade jag. Satte mig på planet den 7 september mot ett helt nytt liv. Visste knappt någonting, kände inte en kotte. Men oj så bra det blev. Skrev en hel kärleksförklaring för två veckor sedan. London blev min räddning. Mitt bästa beslut någonsin. Har vuxit extremt mycket som person och känner verkligen bara hur rätt det var. Hur bra det blev. Hur roligt det blev att leva. 
 
Jag har dessutom hunnit med en weekendresa i London som skedde i månadsskiftet januari/februari. Och min födelsedag i maj spenderades i år på Kreta. En underbar vecka i Grekland, som jag behövde det. Har även hunnit med en roadtrip upp till Stockholm för att se One Direction. Och för att inte tala om Jingle Bell Ball i O2 arena nu i december. Egen lounge tillsammans med goa vänner. Få höra The Script, OneRepublic, Ella Henderson, Olly Murs osv osv osv. Sån sjuk kväll. 
 
Ikväll firar jag in 2015 i klänning, klackar och med ett champagneglas i handen. På måndag åker jag äntligen tillbaka till älskade London. De sista veckorna ska även bli de bästa. I maj väntar Summerburst och dansa till Avicii. Är så galet taggad på det med. Är överlag laddad på det nya året. Dock utesluter jag ord som "nystart" och "mitt nya jag". För jag har insett efter i år att man kan börja på någonting nytt oavsett om det är 1 januari eller 4 juni. Det är du själv som bestämmer när du vill göra din förändring. 

Gott Nytt År på er vänner! :)
Tankar | | Kommentera |

En annan flygtur

I måndags befann jag mig 10 000 meter upp i luften. Idag satt jag drygt 162cm ovanför marken men flyga fick jag ändå! Spenderade fredagskväll, natt och lördag hemma hos systrarna Elfstrands (Elfstrands.se). Trevligt att se dem igen och även deras söta små pållar. Idag skulle jag, Emma och Susanna rida ut på tre ädla springare och jag fick ta Tage. De sa att han är så snäll osv men vem tror ni hamnade på backen? ;) haha. Tage blev nämligen rädd för en fågel där i skogen mitt i ett dike så han hoppade samtidigt som han vände och jag flög. Emma hängde löst på Boppen med. Haha. Smällde i svanskotan/ryggen men överlever! 

(Försöker ta snap-selfie med shettisen i onsdags. Hehe)

Faktiskt andra pållen jag rider sen jag kom hem i måndags. I onsdags fick jag nämligen lulla runt på en liten vit dam. Kul när jag inte har ridit sen april typ! 

Annars har mest spenderat mina dagar i Svealand just med att träffa vänner. Har mycket att catch up så att säga. Kört bil är en annan sak jag har försökt göra så mycket som möjligt, alltså bästa grejen! Sovit har jag också gjort. Helt sjukt trött. Märks att man har levt intensivt i London för kroppen bara pustade ut när jag kom hem. Men snart är jag tillbaka i staden där allt går 120km/H så passar på att njuta som bara den av att vara hemma. 

Vi hörs :)
Vardag | | 3 kommentarer |

And I'm home

Och så är jag och väskan i Sverige igen. Här för att stanna i cirkus 3,5 vecka innan vi beger oss tillbaka till London. Skulle egentligen ha kommit hem ikväll men av diverse anledningar bokade jag en ny biljett så jag anlände igår vid lunchtid. Överraskade syster på jobbet och brorsan på hans dotters luciatåg. Så himla bra dag!

99 dagar i England. Min spontana tanke är vart sjutton tog de dagarna vägen!? Vart tog hösten vägen? Känns som det var igår jag vinkade hejdå till mamma och pappa på Landvetter. Samtidigt som det känns som det var två år sedan. Denna hösten har varit helt sjuk. Har levt i någon fantasivärld med mottot 'yolo'. Och då har vi (enligt oss själva) inte 'yolat' tillräckligt mycket. 

Jag har gjort så mycket i höst som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. Jag har utvecklats enormt mycket som person och fått ett helt nytt synsätt på saker och ting. Jag har träffat personer jag aldrig annars skulle träffat och jag har träffat personer jag aldrig mer vill träffa men som har satt spår i en. Jag har insett vilka i Sverige som är värda att hålla kontakten med. Och jag har verkligen lärt mig att stå på mina egna ben. 

Har lagt alldeles för mycket pengar på Starbucks. Samlat extremt mycket poäng på mitt Bootscard. Förätit mig på melon och typ blivit vegetarian. Levt med fyra andra tjejer i en och samma lägenhet. Vant mig att bråka med duschen varje morgon. Druckit flaskvatten i 99 dagar. Gjort saker jag aldrig tidigare skulle gjort. Utmanat mig själv. Lyssnat på extremt mycket musik och sett The Script och OneRepublic live i O2 arena. Varit extremt långt bort från familjen när en närstående har gått bort. Tappat instagramföljare varje gång jag har lagt upp alkoholrelaterade bilder. Insett att bloggen inte är hela mitt liv och att jag inte vill att alla ska veta vad jag gör/inte gör. Blivit svensken som inte kan vara svensk för hon alltid fryser. Druckit en hel del mojitos. Skrattat så jag har gråtit x10000. Ätit B&J, målat naglarna och kollat SATC med vänner. Insett att internet där hemma faktiskt är väldigt snabbt. Börjat prata ful svengelska. Gråtit så jag har skrattat x100. Haft 98% närvaro i skolan fram tills förra veckan då jag blev superduper sjuk. Fått mitt hår (och hy) totalförstört av Londons luft och vatten. Jag har trampat jävligt snett men kommit tillbaka. Börjat tycka om sushi och även vitt vin. Ryckt på axlarna när jag förstörde min MacBook för jag har insett att det finns värre saker som kan hända. Fått en egen Londonfamilj. Har börjat uppskatta små saker. Och verkligen insett vad som är viktigt. Spelat dum svensk när man inte orkar bry sig. Druckit öl på en karusellbar i ett vinterland. Haft gurkan som utsikt från mitt vardagsrum. Insett hur fantastisk mat och vilka råvaror vi har i Sverige. Fått ett eget starbucksnamn -Carrie. Förklarat för ex antal personer att vi varken har pingviner eller isbjörnar i Sverige. Använt extremt mycket handsprit har jag också gjort. Plus tusen saker till. 

Och jag uppfyllde en av mitt livs största drömmar. Att flytta till London. Dessutom är det så många som har påpekat att jag har fått ett helt annat uttryck i ögonen. Att jag ser lyckligare ut nu. Leendet är numera äkta. Och så är det. Jag har hittat mig själv. Vågat vara den personen jag vill vara. Samtidigt som jag har insett att jag klarar banneme vad som helst. Jag är jävligt bra. Och så skulle jag aldrig ha sagt om mig själv för fyra månader sedan. 

Nu ska jag njuta av Sverige. Umgås med familj och vänner. Njuta av frisk luft och all mat. Uppesittarkväll och julfirande. Party på juldagen och nyår. Jul på Liseberg, hälsa på Gandalf. Har så sjukt mycket saker planerat. 

Tack för denna höst London. Vi ses igen den 5 januari. Och då ska vi ha en sådan galet bra tid tillsammans. Det vet jag. 
London 2014/2015 - Life | | 6 kommentarer |
Upp