Elafonissi

En av de bästa dagarna på Kreta i maj var när jag och min syster åkte på busstur till den helt fantastiska stranden Elafonissi. Stranden som beskrivs som "Kretas Maldiverna" och jag förstod varför när vi kom fram. Vattnet var det vackraste jag hade sett och sanden var på vissa ställen rosafärgad av korallreven. Dessutom fanns det olika små "öar" man kunde gå till genom vattnet och det var helt underbart. 
 
När vi åkte dit sa vår guide "The sun is aggressive". Solen tar väldigt hårt och då det blåser en del är det inte många som tänker på hur varmt det egentligen är. Den dagen vi var där var det helt galet varmt. Vi låg i skuggan hela tiden, smörjde in oss med 30 och 50(!!) men det var ändå den dagen vi båda fick mest färg. 
 
Om du ska till Kreta rekommenderar jag verkligen att åka hit. Det är så värt det. Våran bussresa var väldigt mysig då vi åkte genom bergen (okej, inte så mysigt kanske). Men på vägen dit stannade på ett lokalt café mitt uppe i bergen och fick en lokalrätt. "Honung/vit ost-pannkaka", smakade väl sådär men jag åt upp allt för jag kunde inte med att lämna, haha.
 
På vägen hem stannade vi först i en annan by i bergen och sedan stannade vi vid en grotta som låg 270(!!) trappsteg upp i ett berg. Att vandra upp där när man hade legat på en stekhet strand hela dagen och var allmänt matt var väl inte det roligaste men WOW vilken grotta och vilken utsikt man hade. Vi var väldigt glada efteråt över att vi hade släpat oss upp för de trappstegen. Väldigt mäktigt!
 
Resor & äventyr | |
#1 - - Isabelle:

Underbara bilder, perfekt vatten ju!

#2 - - Catrine:

elafonisi är underbart:D

#3 - - Meja:

Kom hem därifrån igår. Var oxå på Elafonissi, det var jätte bra där!

Upp