Svar på frågestund #1

Hur bor du i London?
Jag bor i ett 'student accomondation'. Alltså studentlägenheter typ. Vet inte hur många lägenheter det är totalt men det är många och alla går i samma skola (EF). Vi är 5 tjejer i min lägenhet. 3 bor i ett trebäddsrum och jag + 1 till bor i ett dubbelrum. Det är två badrum (varav det ena är i mitt rum), kök och vardagsrum. Vi har städning två dagar i veckan, vakter nere i entrén på nätterna osv. 

Boendet ligger i Islington mellan Angel Station och Old Street. Zon 1 och sjukt centralt. Ser några av Londons mest kända byggnader från mitt vardagsrum. Området runt Angel är sjukt populärt och har massa restauranger, affärer, pubar etc. Så det är sjukt nice. 

Skulle du kunna göra mer videos i London?
Tyvärr är min MacBook sönder och numera hemma i Sverige. Så jag har bara min iPad och därför blir det inga filmer...

Hur många månader har du kvar?
Min kurs är färdig i slutet av februari. 

Har du haft några problem med att hålla dig till nyttigare mat? Skulle du kunna ge några konkreta tips på vad man ska tänka på? Man vill ju lätt unna sig när man är utomlands men du kanske inte har det problemet? 
Alltså nej, har inte haft några direkta problem med det. Mitt största problem är snarare att jag är så äckelmagad och mår illa varje gång jag ska handla mat. Den maträtt jag har ätit mest är nog melon/fetaostsallad med parmaskinka. Haha. Har aldrig köpt hem frysta pizzor osv. Undviker gluten för tillfället då min magkatarr inte tycker om det. Jag försöker undvika sötsaker på veckorna men på helgen kan jag äta ett paket B&J eller chips. Så det är väl mycket med disciplinen. Speciellt då all 'dålig' mat är så galet billigt här. 

Sen dricker jag ju en latte om dagen, konsumerar mer alkohol osv. Så ja. Det är som det är. Men vill jag äta choklad en onsdag så gör jag det. Äter vi ute tar jag oftast en burgare med pommes eller carbonara (trots att det är gluten). Så sammanfattningsvis är att det inte är några problem men samtidigt är jag inte för manisk (som jag var hemma i Sverige) heller. Jag äter i princip det jag vill bara att jag oftast inte vill ha pizza eller pasta till middag. Utan jag äter typ ris och quorn istället! 


Vad saknar du mest med Sverige?
Min familj, vänner, ren luft(!!), mitt rena rum, kranvatten (vet att man kan dricka det här men vill inte göra det), maten, köra bil och... Ja det var väl det. 

Vill du flytta tillbaka till Sverige sen när du är klar?
Nej, det vill jag inte. Och därför kommer jag nog inte det heller. Eventuellt att jag åker hem och 'mellanlandar' i 2-3 veckor men sen kommer jag packa väskan och dra igen. 

Hej!
Hur fungerar det att söka till en skola i London? Genom vad sökte du till det och vad kostar det? 
Då jag är här med EF så sökte jag med en blankett efter jag hade pratat med dem typ. Men jag kallar det inte riktigt att 'söka' utan det är mer 'fyll i, skicka in, betala -klart'. Och för 6 månader betalar jag en hel del för skola/boende/försäkring/skolmaterial osv. 100 000+++ och i den summan räknar jag inte mina kostnader/budget jag har för varje månad. 

Vad har du tänkt att bli sen när du har pluggat klart i London? Eller kommer du stanna i London för att hitta ett jobb där? :)
Då detta bara är en ren engelskakurs där jag inte riktigt vet vad jag lär mig (phrasal verbs och modals? Haha) så blir jag verkligen ingenting. Jag har lite planer vad som kanske händer sen och jobba i London är ett av alternativen. 

Hur är England/London jämfört med Sverige sådär helt generellt? :)
De är väldigt mycket trevligare här och lägger alltid till 'darling' etc vilket är trevligt. Ta i affären tex. 'how are you today darling?' säger både män och kvinnor. 
Väntar du på bussen så låter männen dig gå på först. Står du upp på tunnelbanan så är det väldigt ofta män frågar om du vill ha deras sittplats. Samma om du själv sitter och det kommer på en äldre människa eller kanske en gravid kvinna. Då erbjuder du ditt säte. Här knör man inte heller lika mycket. 

Generellt är maten sämre här och London är smutsigt. Luften är äcklig och luft+vatten förstör både hy och hår. Jag anser att mat och dryck är billigare. Smink osv är också betydligt billigare. Men det kompenseras ju med att boende, oystercard osv är betydligt dyrare än hemma. 
Frågor & svar, London 2014/2015 - Life | | En kommentar |

Happy Hour

Jäklar vilken kalaskul kväll vi hade igår! Jag, Josefin och Linnea började med bubbel i min flat. 278 selfies senare tog vi bussen in mot Piccadilly där vi mötte upp Johanna och hennes vänner. Vidare mot The O Bar (rekommenderas!) som hade Happy Hour och det blev en väldigt Happy kväll. Mångs bra moments och helt enkelt en awesome night!

Vaknade som vanlig upp alldeles för tidigt imorse och kunde inte somna om. Så där lagom kul men sedan vaknade mina mates till liv och vi tog en morgonpromme genom staden. När vi gick ut (typ 9) så var folk fortfarande kvar/på väg hem från puben. Du måste älska den brittiska pubkulturen. Haha. Annars har jag inte gjort allt för mycket idag. Chillat typ. Men man behöver sådana dagar med! Speciellt när jag börjar bli sjuk med. Fingers crossed för att det inte inträffar. 

Ha det gött!

London 2014/2015 - Life | | Kommentera |

Livets liv

Hej och glad lördag på er. Minns inte ens när jag bloggade sist men det var alldeles för länge sedan! Dagarna springer på riktigt iväg och imorgon är det 9(!!) veckor sedan jag flyttade hit. Galet. Börjar kalla London för hemma och ja. Älskar det och älskar livet. Börjar fatta vad klyschiga fraser som 'livets liv' betyder. För jag lever ärligt talat livets liv och jag älskar det. 

Veckan har varit kalas. Skolan gick super och på fritiden har jag gjort allt från att hänga med min fransos Pauline på Oxford Street (standard) till att promenera i Regents Park. I torsdags gick jag och tjejerna ut och åt kött. Min första riktiga köttbit på 9 veckor. Gudagott och dessutom låg det bea vid sidan om. Avslutade med några drinkar på Steams. Himla bra kväll. 

Igår hängde vi i Josefins flat. Sex and the City adderat med lite frukt. Bra fredag. Ikväll börjar vi med lite bubbel i min flat för att sedan ta oss in mot Soho där vi möter upp andra svenskar. Pubrunda står på schemat. Fram tills dess ska jag jobba på min presentation. Råkade hamna framför Gossip Girl men får ta till disciplinen och leta fakta om Svealand istället. 

Och just det. Frågorna på frågestunden kommer snart upp! Pusspuss

London 2014/2015 - Life | | En kommentar |
Upp