Världens fetaste smile

 
Är fortfarande helt lyrisk över dagens ridpass. Eller rättare sagt över hela min häst. Min fina, fina häst. 
 
Idag var det alltså dags att testa mitt nya träns från PS. På satt ett bett från Sprenger som jag har lånat hem. När tränset var på stod Gandalf helt neutralt. Tidigare har han alltid gapat lite etc. Men nu rörde inte munnen en centimeter. Och så fortsatte det genom hela ridpasset. Han har tidigare gapat, i halter/övergångar har han kört ner huvudet men nu var allt bara borta. Han var så fin, så fin, så fin. Huvudet var där det skulle och rörde han munnen var det för att han tuggade så på bettet. Traven var fin och galoppfattningarna satt som en smäck. Jag satt med världens fetaste smile och bara skrattade.
 
När ridpasset var slut så körde han inte ner huvudet för att klia sig på benen utan han bara stod och såg så jäkla belåten ut. Som ni ser på bilden här ovanför, det är efter vårt ridpass. En nöjd Gandhi som sedan fick gå in i stallet, bli avduschad för att få gå ut i hagen, rulla sig och eftrer det lägga av världens bockning/galoppsväng samtidigt som han skrek "iiiiiiihhh" av lycka. 
 
Tror dock jag att jag råkade få hem islandshästmodellen på tränset. Men jag känner att detta verkar fungera och då kör jag på det. Oavsett om det är ett islandshästträns eller ej :) - Edit, hade fått rätt träns, så fel av mig :)
Ridsporten | | 8 kommentarer |
Upp