Ett mästerverk

Något jag tycker är sjukt är att det har gått freaking 17 år sedan Harry Potter and the Philosopher's Stone kom ut. Året var 1997 när JK Rowling släppte sitt första mästerverk i UK och två år senare, 1999, kom den ut på svenska. Jag minns det så väl. Sju år gammal och klarade inte riktigt av att läsa den själv så mamma hade högläsning varje kväll. Det var här min kärlek till böcker och att skriva tog form. Det var nog också här min längtan till UK och London började. Femton år senare väntar jag fortfarande på mitt brev från Hogwarts och jag kommer nog aldrig släppa tanken på att en uggla alá Hedwig någon dag kommer droppa ett brev i mitt knä. 
 
Harry Potter är något speciellt och en stor del av min uppväxt. Många anser nog att det är nördigt att vara så fast vid en bokserie men ärligt talat så är det okej att vara nörd. När jag stod på Warner Bros Studio Tour - The making of Harry Potter utanför London förra hösten fick jag gåshud över hela kroppen. När vi öppnade porten till the Great Hall så var det så jäkla magiskt. När vi gick runt och såg all rekvisita från filmerna, drack butterbeer och stod utanför slottet... Ja, magi är ordet. 
 
Varje bok har jag köpt på premiärdagen. Varje film har jag även sett den på premiären. Böckerna har jag läst ut på max tre dagar och filmerna har följt med mig i huvudet i flera veckor efteråt. Harry Potter blev en röd tråd i mitt liv från när jag var sju år gammal och första boken kom ut på svenska tills Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 kom ut på bio när jag var 19 år gammal. Varje gång jag ser affischen till Deathly Hallows 2 och läser texten "It all ends" så får jag ett sånt där hugg i magen. För jag ville aldrig att det skulle ta slut.
 
Jag är så jäkla glad för att jag är född på 90-talet och fick uppleva Harry Potter från början. Och jag hoppas verkligen att alla barn får växa upp med en bokserie som denna. När jag pratar med yngre människor i 12-års åldern har majoriteten knappt sett HP och långt ifrån rört en bok och det gör mig faktiskt lite ledsen. För allt är ett mästerverk. Ett gigantiskt mästerverk som JK. Rowling lyckades skapa. Ett mästerverk jag är evigt tacksam över för att jag har fått ta del av och som kommer följa med mig genom hela mitt liv. Speciellt nu i London när jag kommer bo ynka två hållplatser från Perrong 9¾. Nörden i mig jublar av glädje.

"It is not our abilities that make us what we are. It is our choices." 
- Albus Dumbledore
Tankar | | 9 kommentarer |
Upp