2014

När klockan slog 00 natten till första januari 2014 var jag helt inställd på ett nytt år fyllt med häst. Planerade att köpa en sadel för 30k, träna regelbundet och göra allt som krävdes för att jag och Gandalf skulle bli så sammansvetsade som möjligt. Sex månader senare skrev jag på försäljningskontraktet och Gandhi var inte längre min. Efter 15 år valde jag att lägga hjälmen på hyllan och ta klivet ut från sporten. Den här gången på riktigt. 
 
2014 blev förändringarnas år. Men framförallt det år som jag hittils ser som det värsta men också det absolut bästa i mitt liv. Har försökt förstå hur den kombinationen fungerar men står fortfarande utan svar. Året har varit helt upp och ner. Som en berg och dalbana utan bromsar blandat med en flygtur på en rosa, luddig enhörning. 
 
Att i början av året få beskedet att pappa låg med bruten rygg på ett sjukhus i Key West förändrade allt. Det blev ett uppvaknande om hur skört saker och ting är. En vecka senare blev vår hund Mozart jättedålig och fick somna in efter 11 år vid min sida. Och för tre veckor sedan fick jag beskedet om att en närstående släkting hade gått bort. Det här med att bita ihop och gå vidare -vara stark fick sig en ny innebörd. Men också att i de dystra tiderna så finns det också ljus. Och det var det ljuset som gav mig det bästa året någonsin. Jag fick från att vara ganska negativ till att bli positiv. Börja förstå vad som är viktigt. Se lösningarna istället för problemen. Och det var någonstans där jag insåg att det är jag som styr över mitt eget liv vilket ledde till förändring efter förändring. 
 
I maj tog jag beslutet att sälja Gandalf. Tanken hade legat och grott länge i bakhuvudet men jag kände att det var nu eller aldrig. Ingen annons krävdes och det klickade på första provridningen, sedan var han såld.
Det var även i maj jag bestämde mig för att byta jobb. Blev tipsad om en tjänst på Landvetter Airport som jag sökte. Blev inringd på intervju och blev även erbjuden tjänsten. Något som ledde till en galet rolig sommar. Sedan jobbade jag ju även på Gothenburg Horse Show i år igen. Skrev extremt mycket texter/reportage till deras magasin som såldes under tävlingarna + vanliga arbetet på hemsidan då. Galet kul.
 
Och London. Älskade London. Som denna staden har gjort för mig.  Kände bara "nu eller aldrig" och så bokade jag. Satte mig på planet den 7 september mot ett helt nytt liv. Visste knappt någonting, kände inte en kotte. Men oj så bra det blev. Skrev en hel kärleksförklaring för två veckor sedan. London blev min räddning. Mitt bästa beslut någonsin. Har vuxit extremt mycket som person och känner verkligen bara hur rätt det var. Hur bra det blev. Hur roligt det blev att leva. 
 
Jag har dessutom hunnit med en weekendresa i London som skedde i månadsskiftet januari/februari. Och min födelsedag i maj spenderades i år på Kreta. En underbar vecka i Grekland, som jag behövde det. Har även hunnit med en roadtrip upp till Stockholm för att se One Direction. Och för att inte tala om Jingle Bell Ball i O2 arena nu i december. Egen lounge tillsammans med goa vänner. Få höra The Script, OneRepublic, Ella Henderson, Olly Murs osv osv osv. Sån sjuk kväll. 
 
Ikväll firar jag in 2015 i klänning, klackar och med ett champagneglas i handen. På måndag åker jag äntligen tillbaka till älskade London. De sista veckorna ska även bli de bästa. I maj väntar Summerburst och dansa till Avicii. Är så galet taggad på det med. Är överlag laddad på det nya året. Dock utesluter jag ord som "nystart" och "mitt nya jag". För jag har insett efter i år att man kan börja på någonting nytt oavsett om det är 1 januari eller 4 juni. Det är du själv som bestämmer när du vill göra din förändring. 

Gott Nytt År på er vänner! :)
Tankar | | Kommentera |
Upp