Inför kvällen

 
Förut älskade jag att vara i stallet på förmiddagarna. Mycket på grund av att det var så skönt att ha stallet gjort så man kunde göra annat senare under dagen. Men nu när jag har kommit in i rutinerna med att jobba osv har jag insett att jag tycker om att hänga i stallet på kvällen. Speciellt om mamma har varit där på dagen och mockat, haha.
 
Dels gillar jag att han får komma ur boxen och röra på sig. På så sätt blir ju inte inomhusvistelsen lika lång som den blir om man är där på förmiddagen. Men en annan sak jag tycker om är att fixa ordning honom inför natten. Rykta lite extra länge, ta på hans pyjamas (aka stalltäcke), fläta svansen och smörja in hovarna. Jag känner självklart igenom hela honom och ser så han inte har trampat sig själv (han har en master i det) eller liknande. 
 
Massa mys blir det också och sen kan jag sova gott på natten när jag vet att Gandalf mår bra :)
Ridsporten | |
#1 - - Viktoria:

Haha har skrivit ett inlägg på min blogg om mina favoritbloggar just nu. Där är du med jag skrev faktiskt
" är så otroligt noggranna och månar om sin/sina hästar på bästa sett vilket jag tycker är så otroligt roligt att se. Inte bara jag som kan stå i timmar och rykta, frisera och mysa bara för att "

Svar: Åh vad fint, vad glad jag blir :)
Karin Warnmark

#2 - - Anonym:

konstigt skodd han såg ut

Svar: Hur visste jag att jag skulle få en sån kommentar ;). Men om du kollar en extra gång på bilden ser du att han står i en konstig vinkel och är perfekt skodd (har världens bästa hovis). Fast om du vill får du gärna svänga förbi stallet och kika live också! :)
Karin Warnmark

#3 - - Daniela:

Haha jag såg inte ens att hovarna såg konstigt skodda ut. Det är så mysigt att pyssla med hästen före nattdags hihi :D

Svar: Allt hänger nog på vad man vill fokusera på, på bilden :D haha. Håller med :D
Karin Warnmark

#4 - - stina:

tvättar du benen? min häst strumpor har försvunnit mystiskt efter all lera.. Nog för att man borstar bort det men så där vita lär de aldrig bli förutom vid tvätt ;)

Svar: Nope, har inte tvättat sen i somras :). Fördelen med bra grushagar. Haha
Karin Warnmark

#5 - - Carolina:

Jag har en fråga, har aldrig sett den typen av gummimatta i stall förut, det var en smart lösning men jag undrar dels om inte hästarna fastnar med brodden i dom? och även hur ni håller rent, lyfter ni på mattorna jämt och ständigt och sopar under? ;)

Svar: Oj. Du frågar helt fel person ;). Nu har inte jag haft Gandalf broddad något i vinter (de ska sättas i idag) så om de fastnar eller inte vet jag ej. Men tror inte att dem gör det. Och det är svårt att hålla rent men så länge hästarna inte skiter (vilket Gandalf typ aldrig gör) så smutsar iallafall inte jag ner så mycket :). Men vi spolar och sopar.
Karin Warnmark

#6 - - Carolina:

Misstänkte att ni kanske inte broddade ;) jag bor ju i norrland (södra dalarna ;) ) och här har vi ju riktig vinter så brodd är ett måste...
haha då är det nog inget för mig ändå eftersom min häst alltid skiter på gången, som någon sorts regel, plus att jag misstänker att herr smidighetsminister skulle typ trassla in sig i mattorna med brodden.. :P

Upp