Svar på frågestund #1

Hur bor du i London?
Jag bor i ett 'student accomondation'. Alltså studentlägenheter typ. Vet inte hur många lägenheter det är totalt men det är många och alla går i samma skola (EF). Vi är 5 tjejer i min lägenhet. 3 bor i ett trebäddsrum och jag + 1 till bor i ett dubbelrum. Det är två badrum (varav det ena är i mitt rum), kök och vardagsrum. Vi har städning två dagar i veckan, vakter nere i entrén på nätterna osv. 

Boendet ligger i Islington mellan Angel Station och Old Street. Zon 1 och sjukt centralt. Ser några av Londons mest kända byggnader från mitt vardagsrum. Området runt Angel är sjukt populärt och har massa restauranger, affärer, pubar etc. Så det är sjukt nice. 

Skulle du kunna göra mer videos i London?
Tyvärr är min MacBook sönder och numera hemma i Sverige. Så jag har bara min iPad och därför blir det inga filmer...

Hur många månader har du kvar?
Min kurs är färdig i slutet av februari. 

Har du haft några problem med att hålla dig till nyttigare mat? Skulle du kunna ge några konkreta tips på vad man ska tänka på? Man vill ju lätt unna sig när man är utomlands men du kanske inte har det problemet? 
Alltså nej, har inte haft några direkta problem med det. Mitt största problem är snarare att jag är så äckelmagad och mår illa varje gång jag ska handla mat. Den maträtt jag har ätit mest är nog melon/fetaostsallad med parmaskinka. Haha. Har aldrig köpt hem frysta pizzor osv. Undviker gluten för tillfället då min magkatarr inte tycker om det. Jag försöker undvika sötsaker på veckorna men på helgen kan jag äta ett paket B&J eller chips. Så det är väl mycket med disciplinen. Speciellt då all 'dålig' mat är så galet billigt här. 

Sen dricker jag ju en latte om dagen, konsumerar mer alkohol osv. Så ja. Det är som det är. Men vill jag äta choklad en onsdag så gör jag det. Äter vi ute tar jag oftast en burgare med pommes eller carbonara (trots att det är gluten). Så sammanfattningsvis är att det inte är några problem men samtidigt är jag inte för manisk (som jag var hemma i Sverige) heller. Jag äter i princip det jag vill bara att jag oftast inte vill ha pizza eller pasta till middag. Utan jag äter typ ris och quorn istället! 


Vad saknar du mest med Sverige?
Min familj, vänner, ren luft(!!), mitt rena rum, kranvatten (vet att man kan dricka det här men vill inte göra det), maten, köra bil och... Ja det var väl det. 

Vill du flytta tillbaka till Sverige sen när du är klar?
Nej, det vill jag inte. Och därför kommer jag nog inte det heller. Eventuellt att jag åker hem och 'mellanlandar' i 2-3 veckor men sen kommer jag packa väskan och dra igen. 

Hej!
Hur fungerar det att söka till en skola i London? Genom vad sökte du till det och vad kostar det? 
Då jag är här med EF så sökte jag med en blankett efter jag hade pratat med dem typ. Men jag kallar det inte riktigt att 'söka' utan det är mer 'fyll i, skicka in, betala -klart'. Och för 6 månader betalar jag en hel del för skola/boende/försäkring/skolmaterial osv. 100 000+++ och i den summan räknar jag inte mina kostnader/budget jag har för varje månad. 

Vad har du tänkt att bli sen när du har pluggat klart i London? Eller kommer du stanna i London för att hitta ett jobb där? :)
Då detta bara är en ren engelskakurs där jag inte riktigt vet vad jag lär mig (phrasal verbs och modals? Haha) så blir jag verkligen ingenting. Jag har lite planer vad som kanske händer sen och jobba i London är ett av alternativen. 

Hur är England/London jämfört med Sverige sådär helt generellt? :)
De är väldigt mycket trevligare här och lägger alltid till 'darling' etc vilket är trevligt. Ta i affären tex. 'how are you today darling?' säger både män och kvinnor. 
Väntar du på bussen så låter männen dig gå på först. Står du upp på tunnelbanan så är det väldigt ofta män frågar om du vill ha deras sittplats. Samma om du själv sitter och det kommer på en äldre människa eller kanske en gravid kvinna. Då erbjuder du ditt säte. Här knör man inte heller lika mycket. 

Generellt är maten sämre här och London är smutsigt. Luften är äcklig och luft+vatten förstör både hy och hår. Jag anser att mat och dryck är billigare. Smink osv är också betydligt billigare. Men det kompenseras ju med att boende, oystercard osv är betydligt dyrare än hemma. 
Frågor & svar, London 2014/2015 - Life | | En kommentar |
Upp